Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Landmann Kamado Grillező Faszenes 16" / 40cm 00572-L

Kapható választék:
Fizetési mód:
149.900 Ft
Menny.:db
Gyártó cikkszám: 00572
Cikkszám: 00572-L
Elérhetőség: Utolsó 5 db raktáron
Gyártó: Landmann
Nyomtatás előnyök - konyhatizezercikk.hu

Paraméterek

Amennyiben a termék kiszállítással kerül megrendelésre, abban az esetben a rendelés végösszegét az ÁSZF-ben meghatározott szállítási költséggel együtt , előreutalással/ bankkártyás fizetéssel való kiegyenlítést követően van lehetőség házhoz szállításra átadni.

Anyag: kerámia, fa, öntöttvas, rozsdamentes acél, krómozott grillrács

Méret: szélesség fogantyúval: 56 cm; hosszúság fogantyúval: 56 cm, magasság: 56 cm

  • Külső átmérő: 41 cm
  • Grillrács átmérő: 32 cm 
  • Deflektor kő átmérő: 23 cm
  • Deflektor kő vastagság: 1 cm
  • Kerámia vastagság: 2.5 cm
  • Tűztér vastagság: 1.8 cm

Súly: 34 kg

Színe: fényes szürke

Ez a kamado grillező 4-5 főre is elegendő méretű. Súlyából adódóan mobilis így akár a hétvégi horgászatra is elvihető.

Tisztítása: a Kamado öntisztító. Melegítse fel 260 fokra 30 percre, és leéget minden ételmaradékot. NE használjon vizet vagy egyéb tisztítószert a belső részek tisztításához. A falak anyaga porózus, és elnyeli a használt folyadékot, ez törést okozhat. Ha túl sok korom halmozódik fel, akkor drótkefével  kaparjuk le a szén-maradványokat a következő használat előtt. Tisztítsa meg a grill lapot és a rácsokat nem karcoló ronggyal, ha a készülék teljesen kihűlt. A külső felület tisztításához várja meg, amíg a Kamado kihűl, majd nedves ruhával, enyhe tisztítószerrel törölje át.

A grillező rácsrendszerrel rendelkezik, amely a csomag része. A rácsrendszer tartalmaz lábastartót, szószostartót, felezett krómozott grillrácsot és egy deflektor követ, amely elengedhetetlen az igazi barbecue sütéshez, mivel lehetővé teszi az indirekt hőtartományban történő sütést.

Hőszigetelés és hatékonyság:

Kiváló minőségű, vastag kerámia anyagból készült, amelynek köszönhetően egy jó minőségű, keményfából készült faszén használatával, mérsékelt hőtartományban akár 12 órán keresztül is használható rátöltés nélkül, kevés faszén felhasználásával. Az alsó és felső szellőzőrácsok állításával pedig pontosan beállíthatjuk a kívánt hőmérsékletet, akár 90-100 Celsius-foktól egészen 400 Celsius-fokig.

Gazdag és füstös íz:

A faszénnel működő kamado grill autentikus füstös aromát ad az ételnek, amit egy gázos grillezővel nehezen lehet elérni, és ezt tovább fokozhatjuk különféle füstölőfák és füstölőchipsek segítségével. A kerámia anyag nedvességet zár, így szaftosabb ételeket kapunk, mint más grillezők esetében.

Stílusos megjelenés:

A kamado grillezőknek tojás formája van és fényes piros színe így a kertiparti sztárja lehet.

Mobilis:

A kamado grillezők súlya a vastag kerámia anyagnak és öntöttvas kiegészítőinek köszönhetően magas, így a nagyobb méreteket gurulós vázszerkezettel adjuk, kisebb testvérei pedig elég könnyűek ahhoz, hogy akár magunkkal vigyük egy kirándulásra vagy horgászatra is.

Kamado grillező begyújtása:

A kamado grillező begyújtásánál az első számú szempont a kerámia hőmérséklete. 10-15 Celsius-fok alatt azt javasoljuk, hogy a kamado grillben történjen a begyújtás elektromos grillgyújtó vagy grillbegyújtó segítségével, hogy a kerámia anyag a faszénnel együtt melegedjen át, így elkerüljük annak a lehetőségét is, hogy a hirtelen hőmérséklet-változás miatt (faszénbegyújtó kémény segítségével begyújtott és felizzított faszén beleöntésével) a tűztér (kerámia) megrepedjen. Nyissuk meg teljesen az alsó szellőzőnyílást, és hagyjuk nyitva a kamadót körülbelül 20 percen keresztül, amennyiben a grillben kerül  begyújtásra a faszén. A faszén kifehéredése után mozgassuk át a faszenet, majd csukjuk le a grillező fedelét, és a felső szellőzőnyílást nyissuk meg teljesen. Újabb 20 perc elteltével, miután a grillező is kellőképpen felmelegedett, az alsó és a felső szellőzőnyílás segítségével állítsuk be a kívánt hőmérsékletet.

Mennyi faszén szükséges a kamadohoz?

Azt javasoljuk, hogy a keményfából készült faszenet körülbelül ¼-ig, maximum ⅓-ig töltsük, általában a tűztér lyukacsos részéig. Jó minőségű faszén használatával és lassú sütéssel, amely 110-130 fok között van, 12-15 óra sütési időt tesz lehetővé egy töltéssel.

Árukereső.hu Árukereső.hu