Perfect Home Pálinkafőző 50 literes réz inox 48040

189.900 Ft
151.920 Ft
-20%
Az akció időtartama: 2023. 06. 27. -
Menny.:
db
Cikkszám: 48040
Elérhetőség: Utolsó 6 db raktáron
Gyártó: Perfect Home
Nyomtatás
ingyenes szállítás - konyhatizezercikk.hu
előnyök - konyhatizezercikk.hu

Paraméterek

Anyaga: rozsdamentes acél (18/10 üst ) vastagított szendvicstalp, réz (kupola,összekötőcső,spirál), műanyag (szelep), szilikon (tömítések)
Lepárló üst méretei: 
- űrtartalma: 50 liter
- átmérője: 43 cm
- magassága: 42 cm
- magassága kupolával együtt: 59 cm
- teljes magassága: 80 cm (rézcsővel együtt)
- szélessége fülekkel együtt: 51 cm
Hűtőedény méretei: 
- űrtartalma: 25 liter
- átmérője: 32,5 cm
- szélessége: 43 cm
- magassága: 27,5 cm
A pálinkafőző teljes szélessége összeszerelve: 83 cm
Doboz mérete: 80*52*46 cm
Bruttó súlya: 15,64 kg
Netto súlya: 14,6 kg
Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos  tűzhelyen egyaránt
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel mossa el. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát.

A Perfect Home háztartási pálinkafőző berendezéssel Önnek lehetősége nyílik, hogy akár saját otthonában állítson elő pálinkát, vagy bármilyen más alkoholtartalmú párlatot.

Pálinkafőzés házilag lépésről-lépésre

Tulajdonképpen a pálinka kifőzése otthon nem olyan bonyolult feladat. Mindössze néhány dolgot kell szem előtt tartanod, és te is főzhetsz díjnyertes pálinkát az otthonodban. Ebben a blogcikkben most azokat a tudnivalókat foglaljuk össze, jó tanácsokkal kiegészítve, amelyeket te is felhasználhatsz a pálinka kifőzése során.

Magyarországon a két menetes, vagyis a kisüsti módszer a legismertebb. Most ezt fogjuk bemutatni, ám a leírt információk többsége ugyanúgy igaz az egy menetes eljárásra is.

Első lepárlás

Ebben az első lépésben az a cél, hogy a cefre levét lepárold, és elválaszd a szilárd összetevőktől, illetve, hogy valamennyire tömörítsd azt. Ennek eredményeképpen kapsz egy folyadékot, amely nem más, mint az alszesz. Ekkor nagyon oda kell figyelned a felhabzásra és a leégésre.

A felhabzás elkerülésére alkalmazhatsz habzást gátló szereket, és kerüld el azt, hogy a hab a páracsőbe jusson, mert ott dugulást okozhat. A leégés elkerülése érdekben pedig válassz minőségi pálinkafőzőt.

Második lepárlás

Ebben a lépésben gyakorlatilag a lepárlás célja az, hogy az iható, és kellemes aromájú anyagokat különválaszd a kellemetlen, vagy akár mérgező összetevőktől.

A második lepárlás során az alszeszt tovább tömöríted, hiszen az egyes összetevők különböző forráspontúak, és ekkor a hőmérséklet folyamatos, és lassú emelésével időben ezek egymástól elválva fognak a párlatba belekerülni.

Mivel a folyadékok nem csak a forráspontjukon, de már jóval alacsonyabb hőmérsékleten is párolognak, ezért az előző állítás csak részben igaz.

A párolgás intenzívebbé válik a hő hatására, ezért a legtöbb összetevő a lepárlás folyamán végig jelen lesz a párában, ám különböző arányban.

Az otthoni pálinkfőzés során az a feladatod, hogy egy olyan párlatot nyerj ki, amelyben a számodra hasznos, kellemes összetevők - a lehető legjobb arányban vannak jelen.

Általában három részre szokás szétválasztani a párlatot:

Előpárlat: az első párlatrész, ami legelőször jelenik meg a hűtő kimenetén.

Középpárlat: ez maga a pálinka.

Utópárlat: ugyan mérgező anyagokat nem tartalmaz, de kellemetlen ízű és szagú folyadékokat igen.

Mivel a középpárlat 70-80 tf% közötti etil-alkohol tartalmú, ilyenkor még ihatatlan a pálinkafőzés után. Ekkor jobb lesz, ha néhány hónapig pihented. Bármennyire is szeretnéd azonnal megkóstolni elkészült pálinkádat, érdemes kivárnod, mert a végére egy egészen más minőségű, sokkal értékesebb és élvezetesebb italt fogsz kapni.

Árukereső.hu Árukereső.hu
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
90.88%
a vásárlók közül ajánlaná ismerősének ezt a boltot.
Elégedettség a bolttal:
Szállítási idő:
A bolt áttekinthetősége:
Ügyfélszolgálat/kommunikáció:
A(z) Konyhatízezercikk.hu webáruház elnyerte az Árukereső Megbízható Bolt minősítését a vásárlók valós visszajelzései alapján.